XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МИНИ ПИЦЕТКИ- БРУСКЕТКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 31 януари 2016 г.

МИНИ ПИЦЕТКИ- БРУСКЕТКИ

Направих  ги преди време и си ги кръстих така. Може и да се оспорва името, ама то не е толкова важно. По- важното е, че с тях чудесно изпихме по две чаши бяло винце и ни беше екстра...
Следващия път, когато реша да ги правя, ще намаля малко гарнировката, че сега почти не се усещаше тестото. Не, че се оплаквам- неее, но може да се намалят малко продуктите, ама де да знам... То пък така, с по- малко тестенце, е уж по- лекичко и не търсим друга храна, освен тази.
А тя изобщо не е  малко.
ПРОДУКТИ за 1 голяма тава:
За тестото:
150 г брашно
30 г масло
70 мл хладка вода
щипка сол
БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!

За гарниране:
босилково песто
босилково доматено пюре
домат
топено пушено сирене
топено сирене/ на триъгълничета/
зряло саламурено сирене
подправки- по ваш вкус и желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти омесвам меко, което изобщо не лепне.
Разточвам го на тънка кора, която нарязвам на  тестени формички.
Редя ги в тава, покрита с пекарска хартия.
Намазвам ги с босилковото песто, а някои от тях- с доматеното пюре.
Върху трети слагам тънки доматени филийки.
Отгоре редя посочените видове сирена.
Поръсвам с подправки, а може и без тях, защото босилекът е доста ароматен.

Пека в загрята на 180 градуса фурна до хрупкавост на тестото.
А сега да ви призная, че ми остана парченце от тестото.
Онова, което се мъдри в калената чинийка, е произведение от него.
Ето какво измислих, за да не хвърлям тестото.
Изпекох полученото в тостера за сандвичи.
И това беше много вкусно, честно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар