XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТРАКИЙСКО ЗИМНО ЯСТИЕ " БОМБАРИ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 13 януари 2016 г.

ТРАКИЙСКО ЗИМНО ЯСТИЕ " БОМБАРИ"

Зимният сезон е времето, в което има свинско и праз, а това е  предпоставка да си сготвите тази вкусна храна.
Задължително до нея трябва да налеете домашно руйно вино.
Сядайте до камината и започвайте да гуляете…
ПРОДУКТИ:
1 кг свинска плешка
2 стръка праз
1 ч. ч. консервирани домати
1 непълна каф. ч. червено вино
3- 4 с. л. олио
1 ч. л. захар или мед
сол на вкус
люто чушле- по желание
черен пипер
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се реже на не големи парчета и се запържва в мазнината.
Слага се нарязаният на шайби праз и се задушава до омекване.
Добавят се червеният пипер, виното, солта, захарта / меда/ и начупеното на парченца чушле.
Всичко се разбърква и се изсипва в тава.
Поръсва се с черен пипер и наситнен магданоз.
Ястието се пече на 200 градуса до извиране на течността.

Поднася се и се консумира топло .
13. 01. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар