XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕЛИДЖАНО САЛАТ- гръцки патладжанен дип

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

МЕЛИДЖАНО САЛАТ- гръцки патладжанен дип

Разядката е по идея на Ани от кулинарен блог „ Вкуснотека”.
Благодаря на жената за вкусната идея.
Малко топъл или препечен хлебец е чудесната добавка към тази вкусотийка.
Маже се така, все едно е приготвена с майонеза, ама не е. Просто мазнината е повече и създава тази илюзия.
ПРОДУКТИ:
2 средно големи патладжана
1 голяма скилидка чесън
1 каф. ч. зехтин/ олио/
1 купичка за ядки с трохи от стар хляб
1 ч. л. оцет
сол на вкус
млян черен пипер
свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В блендер се слагат:
- изпечените на фурна и обелени патладжани
- нарязаният чесън
- мазнината
- хлебните трохи
- оцета, солта, черният пипер и нарязаният магданоз

Всичко се смила много добре и се поднася към вечерната ракийка.
6 октомври 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар