XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БРОКОЛИ СЪС СИРЕНЕ, ЯЙЦА И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 12 октомври 2015 г.

БРОКОЛИ СЪС СИРЕНЕ, ЯЙЦА И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Обожавам го това ястие!
Карфиол и броколи са моите любими зеленчуци, запечени с още нещо във фурната.
С тях не мога да преям. Толкова са ми вкусни, та чак не е за вярване.
ПРОДУКТИ:
500 г пресни броколи
4 яйца
150 г сирене
150 г кашкавал
копър
4- 5 с. л. олио
сол- на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Броколите се измиват, накъсват се на розички и се слагат в солена кипяща вода за 5 минути.
Изцеждат се и се редят в намазана с олио тава.
Върху тях се ръси натрошеното сирене и се поливат с разбитите яйца.
Овкусяват се с копъра .
Тавата се слага в нагорещена на 200 градуса фурна и там броколите се пекат в продължение на около половин час.
Изваждат се, поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат във фурната до неговото стопяване.
Получава се възхитително блюдо.

По желание можете да добавите и малко краве масло.
12. 10. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар