XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЮТО КЪРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 12 октомври 2015 г.

ЛЮТО КЪРИ

 Правя го от няколко години насам.
Страшно пикантно е и у дома сме влюбени в него.
Рецептата за него ми даде виртуалната ми дружка Валя Павлова.
Благодаря ти, Вале! Споменаваме те с добро.
Обикновено го приготвям от последните, есенните вече чушленца.
Бера ги всички като за последно и ги оправям набързо.

ПРОДУКТИ:
1 кг люти чушлета / цветът е без значение/
1 ч. ч. обелен чесън
магданоз

За марината:
200 мл оцет
1/ 2 каф. ч./ 70 г/ сол
120 г захар
140 мл олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушлетата се почистват единствено от дръжките.
Смилат се в месомелачна машинка с по- едра решетка заедно с чесъна и магданоза.
Последният може и да го нарежете на ситно.
Поливат се с вряща марината, получена от посочените продукти.
Всичко се обърква  добре и се насипва в бурканчета.

НЕ СЕ СТЕРИЛИЗИРАТ!

1 коментар:

  1. Сърдечно благодаря за тази рецепта! Радвам се, че я открих! Вече четвърта година постоянно се използва в къщи!

    ОтговорИзтриване