XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СИРЕНЕ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 7 октомври 2015 г.

СИРЕНЕ НА ФУРНА

Не мога да си обясня как  досега не съм се досетила да приготвя сирене по този начин…
Направих го по подобието на рецептата за кашкавал на фурна.
Повярвайте ми, че излезе страшно вкусно блюдо.
Става толкова бързо, нищо не се разлива и разтича, че даже се реже на гладки парчета.
ПРОДУКТИ:
300 г зряло сирене
4- 5 яйца/ бройката е в зависимост от големината им/
1 кофичка кисело мляко
4 с. л. с лек връх брашно
черен пипер
БЕЗ СОЛ!
БЕЗ НАБУХВАТЕЛ!
парче краве масло- за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят натрошеното сирене и млякото.
Изсипва се и брашното. Овкусява се с черния пипер. Разбърква се до хомогенна смес.
Сместа се изсипва в тава/ 26- 28 см/, на дъното на която е стопено маслото.
Ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути или до приятен загар.
Оставя се да се охлади, за да може да се нареже на хубави парчета.

Поднася се с каквото пожелаете.
7 октомври 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар