XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: " ЗЕЛЕНО" С ЛИСТА ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 6 октомври 2015 г.

" ЗЕЛЕНО" С ЛИСТА ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Всички знаем колко е полезно червеното цвекло, но лично аз не подозирах, че се консумират и неговите листа.
Прочетох тук и там и разбрах, че някога нашите баби са готвили с тези листа най- различни ястия- супи, яхнии, запеканки….
Нека ви представя едно от тях така, както го направих аз.
ПРОДУКТИ:
30 по- големи листа от червено цвекло
30 по- големи пера от целогодишен кромид лук
1 кофичка кисело мляко
3 с. л. с връх брашно
сол на вкус
3 с. л. олио
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Листата се почистват от жилките и се нарязват. Нарязват се и перцата.
Посоляват се и се объркват с млякото и брашното.
Сместа се изсипва в намазана с олиото по- малка тавичка, а върху нея се редят парченца масло.
Ястието изпекох във фурната на 200 градуса в продължение на 30 минути.

Получи се една изненадващо вкусна и приятна гозбица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар