С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 9 декември 2025 г.
ЧОРБА ПО МАНАСТИРСКИ
Една постна чорбица, съдържаща много зеленчуци…
Тя е много засищаща и подходяща за Коледните пости.
Ядох я в кръчмичката на един манастир, хареса ми, видях съставките в нея и си я сварих у дома.
ПРОДУКТИ:
1 каф. ч. леща
1 чаена чаша сварен зрял фасул / може и от консерва/
2 картофа
3- 4 моркова
2 глави кромид лук
2 червени чушки
1 каф. ч. консервирани домати
4 с. л. олио
2 литра вода
сол- на вкус
по 1 щипка млян черен пипер, червен пипер, шарена сол, чубрица, джоджен
шепа свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В посоченото количество вода и олио варим лещата, заедно с нарязаните лук, чушки, моркови и картофи, в продължение на 20 минути.
Посоляваме на вкус.
Слагаме боба и доматите и варим всичко до пълното омекване на зеленчуците.
Овкусяваме с всички посочени подправки и продължаваме готвенето още 5 минути.
Сервираме чорбата с препечен хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)




Няма коментари:
Публикуване на коментар