XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧОРБА ПО МАНАСТИРСКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 9 декември 2025 г.

ЧОРБА ПО МАНАСТИРСКИ

Една постна чорбица, съдържаща много зеленчуци… Тя е много засищаща и подходяща за Коледните пости. Ядох я в кръчмичката на един манастир, хареса ми, видях съставките в нея и си я сварих у дома.
ПРОДУКТИ: 1 каф. ч. леща 1 чаена чаша сварен зрял фасул / може и от консерва/ 2 картофа 3- 4 моркова 2 глави кромид лук 2 червени чушки 1 каф. ч. консервирани домати 4 с. л. олио 2 литра вода сол- на вкус по 1 щипка млян черен пипер, червен пипер, шарена сол, чубрица, джоджен шепа свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В посоченото количество вода и олио варим лещата, заедно с нарязаните лук, чушки, моркови и картофи, в продължение на 20 минути. Посоляваме на вкус. Слагаме боба и доматите и варим всичко до пълното омекване на зеленчуците.
Овкусяваме с всички посочени подправки и продължаваме готвенето още 5 минути. Сервираме чорбата с препечен хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар