XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ФАЛШИВА " ШКЕМБЕ ЧОРБА" ОТ ГЪБИ КЛАДНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 2 декември 2015 г.

ФАЛШИВА " ШКЕМБЕ ЧОРБА" ОТ ГЪБИ КЛАДНИЦА

Не вярвах чак толкова, че една гъбена чорба ще има такъв вкус, но плътността на гъбите и подправянето с оцет и чесън оправиха работата.
Даже по- добра, защото го нямаше онова леко неприятно ухание на шкембе.
ПРОДУКТИ:
500 г гъби Кладница
3 литра вода
сол

Застройка:
1 жълтък
3 с. л. кисело мляко
2 с. л. брашно

Запръжка:
2 с. л. олио и 2. с. л. масло
малко червен пипер

Овкусител:
млян черен пипер

Добавки:
оцет
чесън
лют червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се нарязват на парчета и се сваряват в посолената на вкус вода до готовност.
През това време тя  намалява обема си.
Полученото се застройва с разбитите жълтък, мляко и брашно.
Прави се запръжка от мазнината и червения пипер и се изсипва в чорбата.
Овкусява се с черен пипер.
Сервира се с добавка на оцет, в който предварително е счукан чесън.

Прекрасна е чорбичката и с едросмлян лют червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар