XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С КИСЕЛО МЛЯКО И ЧЕСЪН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 1 декември 2015 г.

ПИЛЕ С КИСЕЛО МЛЯКО И ЧЕСЪН

Така приготвеното пилешко е с уникален вкус. Освен, че е толкова апетитно, около него остава един прекрасен сосец, в който можете да си топнете с питка или препечена филийка. А килограмите ги оставям настрани. Това е друга тема…
Сигурно няма да повярвате, че в случая не са ви  нужни нито заквасена сметана, нито топено сирене, а в същото време крайният резултат е много интересен.
Рецептата е евтина и много лесна.
ПРОДУКТИ:
1 пиле или бутчета, крилца или…. каквото и да е там … нещо пилешко

За соса:
1 кофичка кисело мляко/ с масленост 3, 6 %/
3- 4 скилидки пасиран чесън
1 каф. л. червен пипер
малко млян черен пипер
щипка сух риган или мащерка
сол - на вкус
олио- в момента ще прецените колко е  мазно месото и дали е нужно да го отежнявате

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяте соса като разбърквате заедно всички посочени продукти .
В него потапяте всяко едно парче месо .
Редите в тава, която завивате плътно с пекарско фолио..
Печете на максимални градуси в продължение на 1 час, а след това откривате месцето и го доизпичате за коричка на малко  по- ниска температура, но на няколко пъти отваряте фурната и го поливате с получения сос.

Сервирате с чаша вино, иначе е грехота.

1 коментар:

  1. Невероятно лесна и адски вкусна рецепта.
    Да сте жива и здрава,децата пощуряха по тази вкусотия,благодаря ви много.

    ОтговорИзтриване