XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧЕСНОВА ПИТКА С МАГДАНОЗ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 28 ноември 2015 г.

ЧЕСНОВА ПИТКА С МАГДАНОЗ

Много е ароматна и с нея можете да се наситите без да ви е необходима друга храна.
Въпросът тук е дали обичате магданоз и чесън или ще решите да смените подправките.
Както и да я приготвите, вие ще се радвате на една шарена и уханна питка.
ПРОДУКТИ:
любимото ви тесто за питка
олио
магданоз
чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате тестото и веднага го разделяте на парченца, които оформяте на топки и потапяте в купа с олио, нарязан магданоз и пасиран чесън.
Редите ги в тава.
 Оставяте получената питка да втаса до двойно увеличение на обема.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Изваждате я , намазвате я с олио и я оставяте под мека кърпа за около 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар