XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ШАРАН / ПЛАТИКА, ТАРАНКА.../ НА ФУРНА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОРЕХИ И БЯЛО ВИНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 4 ноември 2015 г.

ШАРАН / ПЛАТИКА, ТАРАНКА.../ НА ФУРНА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ОРЕХИ И БЯЛО ВИНО



Риба в комбинация с праз и вино- прелест!
А пък и още вино, ама в чаша … до шаранааа……
Преценете сами!
С тази рецепта искам да убедя хората, че рибата не се консумира само пържена, а може и по съвсем друг различен и здравословен начин.
Можете да я приготвите с всякаква едра риба, стига да я обичате и предпочитате.

ПРОДУКТИ:
1 шаран- 1, 500 г
1 глава праз
1 голям морков
1 крехка тиквичка
1 каф. ч. бяло вино
стрък девесил
5 с. л. олио
сол на вкус
малко вода

За плънка:
1 шепа орехи
1/ 2 лимон
копър- по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземате тава , намазвате я с половината от олиото и на дъното и редите нарязаните на дълго и разцепени на тънко зеленчуци.
Сложете и клонката пресен девесил.
Точно върху тях поставете осоления отвътре и отвън шаран, в корубата на който сте сложили нарязаните или накълцани орехи и лимоновите резенчета.
По желание добавете и копър.
Не зашивайте шарана.
Полейте го с останалата мазнина, а покрай него излейте виното и мъничко водичка.
Изпечете рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятна коричка, като на 3- 4 пъти отваряте фурната и поливате фурната със соса, който се получава по време на приготвянето.
Ще се насладите на приятно овкусено и изключително сочно месце, подходящо за лека вечеря.
Да напомням ли за чашата бяло вино?!?!

26. 10. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар