XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МИДИ НА ТИГАН С ЛУК, МАСЛО И ВИНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 6 ноември 2015 г.

МИДИ НА ТИГАН С ЛУК, МАСЛО И ВИНО


Приготвям ги за първи път, но ми допаднаха много.
Изключително са вкусни, стига да обичате миди. Казвам го, защото аз се влюбих в тях преди една година, а дотогава никой не беше в състояние да ме убеди, че това нещо може да се нарече хубава храна.
Това, което установих за тях е, че не бива да се яде голямо количество, 
                                                      защото са тежки   за стомаха. 


ПРОДУКТИ:
500 г изчистени миди
50 г краве масло
1 нарязан на люспи морков
1 глава салатен лук- нарязан на филийки
3 скилидки чесън
100 мл бяло вино
сол на вкус
млян черен пипер
магданоз
лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Мидите се запържват в маслото заедно с морковите, лука и малко сол до извиране на течността, която отделят. Слага се нарязаният на дребно чесън, налива се виното и ястието се овкусява с черния пипер. Бъркат се леко на няколко пъти, докато дойде време да започнат да се запържват.
Отстраняват се от котлона и се сервират с поръсен наситнен магданоз или копър и пресен лимонов сок.


  

Няма коментари:

Публикуване на коментар