XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШНА ЮФКА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 1 ноември 2015 г.

ДОМАШНА ЮФКА НА ФУРНА

Помня годините, в които дъщеря ми беше малка, и много често и правех домашна юфка- де варена, де на фурна. Харесваме я, но отдавна не я бях приготвяла.
Тази сутрин реших, че вече е време да си припомним вкуса и.
Разтопих се от удоволствие като се запече и из къщата замириса на НЯКОГА.
ПРОДУКТИ:
1 пакет / 200 г/ домашна юфка
30 г краве масло
200 г сирене
4 яйца
1 каф. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
малко олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Юфката се изсипва в 2 литра кипяща вода и се вари в нея само за 1 минута.
Изцежда се през гевгир. Слага се в купа и се смесва с разбитите със захарта яйца, натрошеното сирене и млякото.
Сместа се изсипва в намазнена тава и върху нея се нареждат парченца масло.
Юфката се пече на 200 градуса до лек загар и коричка.
Сервира се полуохладена, за да може да се нареже на парчета.

В противен случай ще трябва да я гребете с лъжицата.
1 ноември 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар