XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАНИРАН КАРФИОЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 17 декември 2015 г.

ПАНИРАН КАРФИОЛ

Нищо, че е паниран, той си остава лекичък за стомаха. Става и за мезенце, става и за основно ястие. Лично на мен този вид приготвяне ми наподобява вкуса на панираните гъби Сърнели.
ПРОДУКТИ:
карфиол

ПАНИРОВКА:
на 1 яйце- 1 с. л. брашно
сол
малко бира/ може и без нея/

олио- за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Карфиолът се почиства и се накъсва на розички.
Сварява се за не повече от 2 минути в солена вода.
Изцежда се и се подсушава от водата.
Топи се в панировка, направена от разбитите яйца с малко сол, брашното и бирата/ ако решите да сложите от нея/. 
Потопените розички се изпържват на умерен огън до леко порозовяване.
Сервират се топли, но не горещи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар