XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАДАИФ С КРЕМ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 3 декември 2015 г.

КАДАИФ С КРЕМ

/ от архивите/
Нищо особено не е кадаифът, но аз го обичам.
Да, ама този път го подобрих с кремче.

ПРОДУКТИ:
1 пакет кадаиф/ от Кауфланд/- 400 или 500 г беше
1 кг захар и 1 литър вода / според указанията на пакета/
2 ванилии
начукани орехи
1 пакет крем без варене „ Ванилия”  на д- р Йоткер
стафиди

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се врящ сироп от захарта, водата и ванилиите и с него се залива кадаифът, който е нареден на разстояние в тава.

Тавата се завива плътно със стреч фолио и се оставя така няколко часа до пълното усвояване на сиропа.
Кадаифът се охлажда хубаво и се поръсва с орехите.
Намазва се с разбития крем, декорира се със стафидите и се сервира на порции.

Уточнение:
Яла съм и много по- хубав кадаиф.

Този, който предлагат в Кауфланд, не е добре изпечен отвътре и на места става глетав, а не на конци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар