XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 8 януари 2014 г.

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА



Пържените са традиционни, но печените на фурна са далеч по- леки и за предпочитане. Сместа, от която се правят, е една и съща.
Разликата е единствено в крайното приготвяне.
ПРОДУКТИ:
500 г варени картофи
1 яйце
100 г сирене
1 малка глава кромид лук
сол- на вкус
черен пипер
чубрица
копър
магданоз
брашно- за овалване
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите, лукът и сиренето се настъргват на едро ренде.
 Омесват се с яйцето, солта и подправките. 
С мокри ръце се оформят кюфтета с големина по желание.
1 -ви вариант: Топят се в брашно и се редят в намазана с олиото тава.
2- ри вариант: Не се топят в нищо и се редят върху пекарска хартия.
 Пекат се в гореща фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар