XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ОРЕХОВИ РОХЛИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 27 януари 2014 г.

ОРЕХОВИ РОХЛИ

Те са от студентските ми години. Рецептата записах от колежката Елза от гр. Златарица.
Изключително пръхки и топящи в устата са. Стават бързо и стоят дълго време.
Меси се меко тесто от: 
1 яйце
1 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. мас
2 ч. ч. смлени орехи
2 ч. ч. брашно
2 ванилии
Шприцоват се розички, които се пекат около 13 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 
Получават се 45 броя.
27.01.2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар