XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БОСИЛКОВИ СИРЕНЕНИ ВЪЗГЛАВНИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 29 януари 2014 г.

БОСИЛКОВИ СИРЕНЕНИ ВЪЗГЛАВНИЧКИ

По принцип правя мекици с яйца и сирене- повече тесто и малко плънка, но в този случай сиренето е много повече от тестото.
И е само сирене. Не го троша.
Този вариант кръстих така.
Това е прекрасно мезенце за чаша бира или винце, особено в студените зимни дни.
Наподобяват панираните сиренца, но тестото хрупка ли, хрупка...
ПРОДУКТИ:
Тесто- замесено по ваш любим начин
сирене
босилек
червен пипер
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разточвате тестото много, ама много тънко.
Разрязвате го на квадратчета.
Поръсвате с подправките/ тях можете да ги смените с други по ваш вкус/.
Върху всяко едно от тях слагате плочка сиренце.
Отново поръсвате с подправките.
Загръщате хубаво възглавничките, притискате краищата с вилица и ги пържите в горещо олио.
А после? 
После се радвате на хрупкави сиренени вкусотийки :).
И си пийвате нещо :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар