XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО СЪС САЛВИЯ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 9 август 2013 г.

ПИЛЕШКО СЪС САЛВИЯ И ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ТИГАН

Обожаваме това блюдо, защото е по- диетично, приготвя се бързо и се отличава със завидно добър вкус.
Всеки път го импровизирам с различни зеленчуци .
Тук предлагам един от случаите:
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
2 чушки
2 малки крехки тиквички
2 средно големи моркова
1 крехка прясна краставица
3- 4 скилидки чесън
3- 4 с. л. олио
сол- на вкус
черен пипер
салвия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам пилешкото го на ивици/ жулиени/ и го запържвам в олио до лека коричка на месцето. Изваждам го и го оставям настрани. 
В същата мазнина запържвам  чесъна, нарязян на ситничко. След това чушките ,тиквичките, морковите и краставичката- до омекване. Връщам месото при зеленчуците, подправям с черен пипер и салвия и ястието е готово. 
Приготвя се за около 30 минути. Нищо работа, но става вкусно .

Няма коментари:

Публикуване на коментар