XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЖЕЛИРАНА НАСЛАДА С ПРАСКОВИ И БИСКВИТИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 9 август 2013 г.

ЖЕЛИРАНА НАСЛАДА С ПРАСКОВИ И БИСКВИТИ



Импровизиран лек сладкиш, подходящ за сегашните горещини.
Става пухкав и ефирен и леко гали небцето със своята нежност.
ПРОДУКТИ:
1 пакетче готов крем /за торти и сладкиши/  или сметана / 50 г/
1 кофичка квасено мляко с 4 % масленост
1 ч. ч. захар
6- 7 плюс още 2- 3  бисквити с масло
2 желатина от 10 г
2 ванилии
1 с. л. краве масло
2 праскови
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам крема/ сметаната/ в дълбока купа, но не по указанията с мляко, а с вода, но намалявам посоченото количество с 50 мл.
Разбърквам добре млякото със захарта и ванилиите и към тях добавям предварително набъбналия в малко студена вода и разтопен на водна баня желатин.
Изсипвам млечната смес към сметаната.
Разбърквам добре до получаване на еднородна консистенция.
Вземам форма за кекс и я намазвам с маслото.
На дъното нареждам много тънки филийки от прасковите.
Върху тях изсипвам половината смес, върху нея внимателно поръсвам 6-7  натрошените бисквитки и отгоре на тях леко изсипвам останалата смес.
Най- отгоре пускам малки кубчета праскови.
Прибирам десерта да се охлади в хладилника за поне 4- 5 часа, изваждам го, топя формата в гореща вода, за да може да се отлепи желираната вкусотия, поръсвам със смлени бисквити, режа на парчета и сервирам.
 6 август 2013 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар