ПРОДУКТИ:
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
50 г разтопено масло
2 праскови
100 г шоколад / ползвах млечен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбих
яйцата със захарта. Намалих оборотите и добавих маслото плюс ванилията. Лъжица
по лъжица сипах брашното, което предварително бях пресяла и омесила с бакпулвера.
Изсипах почистените и нарязани на ситно праскови и разбърках сместа, която е
по- гъста от кексовата, с дървена лъжица.
Намазах с олио правоъгълна тавичка с
размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстлах тестото.
Върху него разхвърлях шоколадовите парченца/
не много големи/.
Изпекох пая в предварително нагорещена на 180 градуса фурна
до суха клечка.
Извадих го, завих го с мека кърпа и
го оставих така до неговото пълно охлаждане.
Нарязах и сервирах пая. Днес, на
следващия ден, той бе устоял, омекнал и много по- вкусен.
Хареса ни и отново ще го правя :).
Няма коментари:
Публикуване на коментар