XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАЙ С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 12 август 2013 г.

ПАЙ С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД

Бърз, лесен и вкусен! Няма да го описвам. Вие сами ще си го прецените, когато го направите и опитате.


ПРОДУКТИ:

1 ч.ч. захар
2 яйца
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
50 г разтопено масло
2 праскови
100 г шоколад / ползвах млечен/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На високата степен на миксера разбих яйцата със захарта. Намалих оборотите и добавих маслото плюс ванилията. Лъжица по лъжица сипах брашното, което предварително бях пресяла и омесила с бакпулвера. Изсипах почистените и нарязани на ситно праскови и разбърках сместа, която е по- гъста от кексовата, с дървена лъжица.

Намазах с олио правоъгълна тавичка с размери 30/ 20 см и в нея внимателно разстлах тестото.
Върху него разхвърлях шоколадовите парченца/ не много големи/.
 Изпекох пая в предварително нагорещена на 180 градуса фурна до суха клечка.
Извадих го, завих го с мека кърпа и го оставих така до неговото пълно охлаждане.
Нарязах и сервирах пая. Днес, на следващия ден, той бе устоял, омекнал и много по- вкусен.
Хареса ни и отново ще го правя :).

Няма коментари:

Публикуване на коментар