XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛУЧЕНА ЯХНИЯ С ГЪБИ " КЛАДНИЦА"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 4 август 2013 г.

ЛУЧЕНА ЯХНИЯ С ГЪБИ " КЛАДНИЦА"



  Кладницата е крехка гъба , която в дадена манджа  наподобява пилешко месо. Изключително вкусна е и с нея стават превъзходни ястия.

ПРОДУКТИ:
500 г Кладница
2 средно големи глави кромид лук
2 домата или 1 конфитюрено бурканче с консервирани домати
шепа нарязан магданоз
1 дафинов лист
сол на вкус
3- 4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Гъбите се измиват, накъсват се на дълги парчета, солят се и се задушават в олиото.
 Към тях се добавят нарязаните на парченца лук и домати.
Слага се  и дафиновият лист.
Ястието се оставя да къкри на бавен огън до омекване на продуктите. Соли се на вкус. 
Преди отстраняване от огъня се поръсва с магданоза.
Сервира се и се консумира топло.
/ ОТ АРХИВИТЕ /

Няма коментари:

Публикуване на коментар