XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛУЧЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 25 август 2013 г.

ЛУЧЕНИ КАРТОФКИ НА ФУРНА



Бърза импровизация, ама с гаранция може да ви нахрани. 
Стават и за мезенце, и за основно хранене, но стига да обичате картофки в техните варианти. 
Предложението е вкусно и не е за подминаване.
ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 глава кромид лук
5- 6 чесънчета
1 ч. л. червен пипер
щипка- две черен пипер
сол- на вкус
4- 5 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се белят и нарязват на едри парчета. Лукът се нарязва на дребно, а скилидките- на четири. 
Всичко това се обърква с олиото и подправките и се изпича до коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар