XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 28 август 2013 г.

ЗАДУШЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАШКАВАЛ

Ястието е здравословно и е подходящо за хора, които се придържат към разделното хранене.
ПРОДУКТИ за 4 порции:
3 моркова
3 пресни чушки
1 тиквичка
2 шепи грах
сол
чеснов пипер
салвия
3 с. л. олио
200 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите и чушките нарязвам на кръгчета, а тиквичката- на малки и тънки парчета. Всички зеленчуци задушавам в олиото и солта в тефлонов тиган и под капак с често разбъркване до омекване. Овкусявам с посочените подправки. Изсипвам зеленчуците в чинии и веднага, докато са още топли, върху тях настъргвам кашкавала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар