XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОМАШНА МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 5 май 2012 г.

ДОМАШНА МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА

Тя е лека и вкусна и превъзхожда купената. 
Предпочитам я пред другата, която се прави с яйца, а после ухае на тях . То добре, но да ти мирише на сурово не е толкова приятно или поне за мен.
Млечната майонеза се приготвя за не повече от 2 минути.

ПРОДУКТИ:
прясно мляко и олио в съотношение 1: 2
мъничко  лимонена киселина или лимонов сок
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Млякото трябва да е сварено и студено.
Изсипвате го в голям буркан или дълбока кана .
След него наливате и олиото.
Добавяте лимонената киселина или сок плюс  солта.
Слагате пасатора на дъното на съда, в който ще разбивате майонезата, и го включвате. 
Няколко секунди не го отлепвайте от дъното, след което много бавно го изтегляйте нагоре.
Ще получите гъста и хубава майонеза.

Това е цялата процедура. 
Напълно фасулска работа :).

1 коментар: