Станаха хит кашкавалените топчета, че даже и сиренените. Много са
вкусни, но са пържени, а не ми се ще да консумираме толкова пропити с мазнина
ястия.
Тази вечер отворих хладилника и се зачудих какво да сложа до прясната
салата и току приумих тази запеканка,
която е хем лесна, хем бърза, почти здравословна и не на последно място-
вкусна.
Ето моето скромно предложение, отправено към вас . Измислих си начина на приготвяне, че даже и името му. Ами, така е. Като ще върша нещо, нека
да е до края :).
ПРОДУКТИ:
6 яйца
200 г сирене
/ в случая бе домашно и даже подсирено с чушки
в него :)/
200 г извара
1 ч. ч. кисело мляко
5 с. л. брашно
1 ч. л. бакпулвер
сол на вкус / зависи
от солеността на сиренето/
олио- за намазване на
тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбих яйцата със
солта като за омлет.
Добавих изварата, рендосаното
сирене и киселото мляко.
Разбърках.
Размесих бакпулвера с
брашното и ги изсипах в купата със сместа.
Разбърках много добре
и изсипах полученото в намазаната с олио правоъгълна тавичка.
Изпекох млечавицата в
предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Извадих я от фурната
и я оставих за 5 минути да се поохлади.
Нарязах я на порции и
я сервирах с прясна салатка :)
30 април 2012 г .
Няма коментари:
Публикуване на коментар