XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОЛЕНА ЗАПЕКАНКА БЕЗ БРАШНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 12 май 2012 г.

СОЛЕНА ЗАПЕКАНКА БЕЗ БРАШНО

Отново известната Дюканска палачинка, която днес обогатих по мое виждане с колбас, пресни кромидени перца и свежи градински подправки. 
Ето как я приготвих.

ПРОДУКТИ:
3 яйца
9 с. л. нискомаслено сирене
1 пилешки кренвирш
9 с. л.кисело мляко
1 каф. л. сода / с връх/
щипка сол
4 с. л. овесени ядки
4 с. л. овесени трици
4 с. л. пшенични трици
5  кромидени перца
пресен копър
пресен магданоз
щипка черен пипер

олио - за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата с щипка сол.
Слагам  млякото, натрошеното сирене и  нарязания на ситно колбас.
Разбърквам  и  добавям триците, ядките и содата.
Отново разбърквам.
Накрая овкусявам с черния пипер и зелените подправки.
Обърквам  добре, помазвам тава с олио, изсипвам полученото в нея и изпичам  запеканката в продължение на двадесетина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждам я от печката, оставям я за десет минути да изстине, нарязвам и сервирам.
Изключително вкусна става, засища и... питаме за още :).

12 май 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар