XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ХАЙВЕРЕНА ИДИЛИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 25 май 2012 г.

ХАЙВЕРЕНА ИДИЛИЯ


Около мен има много риболовци , които не знаят как да си приготвят хайвера и да го хапнат. Аз го правя на хайверени крокетки или така, както ще споделя с Вас в тази рецепта.
Хайверът трябва да е пресен и  задължителната подправка за него е ароматният  девесил.

ПРОДУКТИ:
500 г чист рибен хайвер
4 яйца
1  каф. ч. кисело мляко
1 ч. ч. олио
1 каф. ч. брашно
1 равна каф. л. сода за хляб или бакпулвер
сокът от 1/ 4 лимон
сол на вкус
черен пипер
пресен девесил
магданоз
олио- за намазване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата със солта като за омлет.
Разбърквам ги внимателно с хайвера с помощна на дървена лъжица до получаването на еднородна смес.
Добавям млякото, олиото, брашното, набухвателя, лимоновия сок, смлян черен пипер и ситно нарязаните девесил и магданоз.
Намазвам обилно тава с олио, в която изсипвам сместа. 
Пека хайвереното ястие в предварително загрята на 180 градуса фурна до лек и приятен загар на коричката.
Изваждам го от печката, оставям го за малко, за да изстине и да се отпусне и го нарязвам на желани форми.
Сервирам със салата или задушени зеленчуци.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар