XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЖУЛИЕНИ В МЛЯКО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 3 юни 2012 г.

ЖУЛИЕНИ В МЛЯКО


Започват горещините и все по- малко ще готвя месо. Съгласна съм да го има във вариант, който сега ще споделя с вас, но не и нещо по- мазно и тежко.
ПРОДУКТИ:
обезкостено месо от пиле, тежащо 1 кг
300 г пилешка шунка
4 кисели краставички
1/ 2 пак. краве масло
4 триъгълничета топено сирене
100 г цедено кисело мляко
черен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам месото на жулиени, които  запържвам в маслото и малко сол до побеляване .
Добавям шунката и краставичките, които също съм нарязала така.
Запържвам ги и тях за около 5- 6 минути. Слагам и топеното сирене, нарязано на кубчета и бъркам до неговото разтопяване. 






Накрая слагам млякото, поръсвам с черния пипер и бъркам ястието на горещ котлон до получаване на желана гъстота на соса.



Ястието е подходящо за бяло вино или бира.
Много е вкусно, гарантирам! :)

МАЙ 2012 Г

Няма коментари:

Публикуване на коментар