Рецептата е много стара и още
толкова сполучлива.
Скоро не я бях правила, но моята
зълва я приготвя често и онзи ден ме подсети, че я имам записана в тефтера.
Става много бързо и е доста
благичка.
ПРОДУКТИ:
1 пакет кори за
баница/ 500 г/
Плънка:
3 яйца
1 и 1/ 2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 равна ч. л. сода
бикарбонат
1 кутия локум
2- 3 с. л. олио- за
намазване на тавата
40 г масло/ 1/ 3
малко пакетче/
малко захар- за
поръсване на изпечената баница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
За плънката се
разбиват яйцата със захарта. Към тях се добавя млякото, в което е
угасена содата.
Взема се тава с
диаметър 32 см, намазва се с олиото и в нея се поставят кора след кора, като
всяка една от тях се нагъва като на хармоника и се поръсва с част от плънката.
Тя се разнася равномерно с помощта на четчица.
Тя се разнася равномерно с помощта на четчица.
Пребройте си корите и
по средата на тяхната бройка наредете нарязаните на парченца локумчета .
Продължете с
останалите кори по същия начин.
Най- отгоре оставете
кората изпъната и суха.
Нарежете баницата на
парчета и я залейте със стопеното масло.
Изпечете я в
предварително нагорещена на 180 градуса фурна в продължение на 25- 30 минути/ в
зависимост от начина на печене на вашата печка/.
Извадете я от
фурната, напръскайте я с малко вода и я поръсете с кристална захар.
Завийте я с мека
кърпа и изчакайте баницата да омекне.
27. 09. 2015 г
Здравейте, не става ясно, колко е олиото - посочено е само с колко се намазва тавата (поне така го разбрах) ?
ОтговорИзтриванеДаа, права сте. Не се разбира, защото просто няма олио. Защо съм го написала- не знам. Станала е грешка. Олио се ползва само за намазване на съда за печене.
ОтговорИзтриванеПриемете извиненията ми.
Поздрави!