XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КЬОПООЛУ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 19 септември 2015 г.

КЬОПООЛУ


Това е рецепта за традиционното кьопоолу, което се приготвя специално за стерилизиране в буркани и после служи за храна през зимата.
В другото, което е за пряка консумация, се слага и домат, но в това не.
То се приготвя само от печени патладжани и чушки.
ПРОДУКТИ:
1 кг свежи патладжани
1 кг чушки- цветът им е без значение
сол на вкус
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се пекат на фурна или на жар, … ламарина и се белят.
Чушките се почистват от семената и също се изпичат. Обелват се.
Двата зеленчука се смилат с месомелачна машинка.
Посоляват се на вкус и се овкусяват с нарязания магданоз.
Сместа се пълни в бурканчета, които се стерилизират в продължение само на 5 минути- за капачката.
ПРЕПОРЪКИ:
1. Винаги можете да си увеличите количеството на зеленчуците.
2. След отваряне консумирайте кьопоолуто със счукан чесън и зехтин или олио.
3. Доста вкусно е и при смесването му с майонеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар