XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕК ДЕСЕРТ " ПЛОДОВА ФАНТАЗИЯ"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 20 септември 2015 г.

ЛЕК ДЕСЕРТ " ПЛОДОВА ФАНТАЗИЯ"

Всяко дете обича да си хапва десертче и то да е доста сладко. По- лесно е да влезем в магазина и да  купим на мъничето вафличка без да се замислим какво съдържа тя и дали храним малчугана  здравословно. Хубаво е да му дадем плодче и го правим често, но не винаги ябълката или каквото  и да било друго може да утоли апетита му за нещо сладко.
Моето предложение е един голям плюс откъм темата за здравословното хранене, защото в него преобладават четири вида плодове, а редом с тях вървят яйцата и млякото, тъй необходими за един подрастващ организъм.
 Отличава се с нежен вкус, сочна консистенция и невероятен плодов аромат.

ПРОДУКТИ:
1 сладка ябълка
1 сочна круша
2 средно големи праскови
десетина сливи
1 не съвсем до горе пълна ч. ч. кафява захар
2 с. л. мед
4- 5 домашни яйца / броят им е в зависимост от тяхната големина/
1 кофичка кисело мляко
1 ванилия
1 с. л. мандраджийско краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всички плодове нарязвам по отделно на средно големи кубчета. Беля ги там, където се е отделила люспата.
Вземам тефлонова тава и я намазвам с маслото.
 Редя последователно всеки един вид от плодовете.
 Отгоре ги поливам със заливка, която предварително съм приготвила от разбитите със захарта яйца, меда, ванилията и млякото.
Пека десерта във фурна на температура 160 градуса в продължение на 1 час.
 Изваждам го и го оставям да се охлади напълно.

Прибирам го в хладилника, където го оставям да престои още поне 3- 4 часа, след което той е готов за консумация.

от архивите

Няма коментари:

Публикуване на коментар