XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЦА С БРАШНО И ТРАКИЙСКИ КОРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 20 септември 2015 г.

БАНИЦА С БРАШНО И ТРАКИЙСКИ КОРИ

Това е онази, която почти всички направиха... с царевичното брашно. В случая е в друг вариант:
1. Не е навита, а е наложена.
2. Не е с царевично брашно, а с пшенично.
3. Не е с голямата опаковка кори Фамилия от 500 г, а с Тракийски кори/ 350 г/.
На вкус е същата, но така е много по- лесна и бърза за приготвяне.
ПРОДУКТИ:
1 пакет Тракийски кори
400 г качествено сирене
4 яйца
1 непълна ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
малко сол
1 каф. ч. брашно
1 бакпулвер

За поръска:
микс от семена

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват със солта. Добавят се олиото и млякото, а накрая и брашното, в което е размесен бакпулверът.
Баницата се налага в правоъгълна тава, която е с големина почти, колкото са големи и корите.
Дъното се намазва с олио.
Всека кора се маже с яйчената смес, а на всяка трета се ръси сирене.
Останалата плънка се изсипва най- отгоре, върху последната кора.
Поръсва се с малко олио и се нарязва на парчета.
Пече се в загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
19.09.2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар