XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАПОНАТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 23 септември 2015 г.

КАПОНАТА

Капонатата е италианско ястие, но в оригиналната рецепта има каперси. Да, ама в моята са червенобрежки домашни чушки. Бих казала, че резултатът е чудесен.
Обикновено се приготвя през есенния сезон, защото тогава зеленчуците са истински и вкусни.

ПРОДУКТИ:
2 средно големи патладжана
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
1 шепа нарязани чушки
10- 15 чери доматчета
толкова маслини
сол на вкус
2 щипки захар
няколко капки оцет
3- 4 с. л. зехтин/ олио/
свежи магданоз и босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се нарязват на кубчета и се посоляват.
Оставят се така за около 30 минути, за да си пуснат горчивината.
Измиват се със студена вода и се подсушават.
Запържват се в мазнината и се изваждат в някакъв съд.
В същата тази мазнина се запържват и нарязаните лук и чесън. Добавят се и ивиците чушки. Малко след това се слагат черитата, разрязани на две, и маслините.
Всичко това се соли на вкус, подслажда се със захарта, сипва се и оцетът.
Пържи се така около десетина минути.
Смесва се с изпържения патладжан.

Капонатата се овкусява с нарязаните зелени подправки и се сервира топла с парче хляб и малко сиренце.
23. 09. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар