Разликата между първия и този вид е, че в случая някои от продуктите са цели .
Така туршията ми изглежда по- апетитна.
ПРОДУКТИ:
карфиол
месести червени чушки или камби
моркови
малки краставички/ корнишони/
зелени домати
Подправки:
1 вариант: целина
2 вариант: черен пипер, бахар, дафинов лист
Марина за 1 компотен буркан:
2 аспирина
100 мл оцет/ до резката/
1 равна с. л. сол
3 равни с. л. захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
На дъното на буркана се слагат аспиринът, оцета, солта и захарта.
Редят се зеленчуците така, както се виждат на снимката.
Подправките са според вашия вкус. Аз правя и в двата варианта.
Всичко се залива с вряща вода и се затваря веднага.
Бурканите не се стерилизират, а туршията през зимата си остава изключително хрупкава.
Пояснение:
Количеството на посочените овкусители можете да увеличите в зависимост от обема на вашите буркани. Аз ползвам всякакви- компотени, от 1 литър, литър и половина, два и три литра.
30 септември 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар