Правя го от няколко години насам.
Страшно пикантно е и у дома сме влюбени в него.
Рецептата за него ми даде
виртуалната ми дружка Валя Павлова.
Благодаря ти, Вале! Споменаваме
те с добро.
Обикновено го приготвям от последните, есенните вече чушленца.
Бера ги всички като за последно и ги оправям набързо.
ПРОДУКТИ:
1 кг люти чушлета / цветът
е без значение/
1 ч. ч. обелен чесън
магданоз
За марината:
200 мл оцет
1/ 2 каф. ч./ 70 г/
сол
120 г захар
140 мл олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушлетата се
почистват единствено от дръжките.
Смилат се в
месомелачна машинка с по- едра решетка заедно с чесъна и магданоза.
Последният може и да го нарежете на ситно.
Поливат се с вряща
марината, получена от посочените продукти.
Всичко се обърква добре и се насипва в бурканчета.
НЕ СЕ СТЕРИЛИЗИРАТ!
Сърдечно благодаря за тази рецепта! Радвам се, че я открих! Вече четвърта година постоянно се използва в къщи!
ОтговорИзтриване