Много лимонови!
По идея са на Ваня Джорджевич.
Приготвят се толкова бързо и в същото време са евтини.
Докато ги замесите и хоп- те са готови.
Стоят меки и много ароматни.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
120 г захар/ 1
непълна ч. ч/
150 г брашно/ 1 и 1/ 2
ч. ч./
60 г меко масло
кората на 1 лимон-
настъргана или нарязана на ситно
1 с. л. лимонов сок
1/ 2 пак. бакпулвер /
5 г/
щипка сода
щипка сол
1 ванилия
пудра захар- за
овалване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти се омесва меко и леко лепнещо тесто.
Ако ви лепне по
ръцете повечко, оставете го за
петнадесетина минути в хладилник.
Направете топки,
големи колкото орех, и ги овъргаляйте в пудрата захар.
Наредете ги на
разстояние в тава, покрита с пекарска хартия, и ги изпечете в предварително
нагорещена на 180 г фурна в продължение на около 13 минути.
Извадете ги и ги
оставете да се охладят.
Любителите на
лимоновия аромат ще се радват на едни 25
прекрасни сладчици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар