XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОГАЧА ЗА ПРИЯТЕЛКА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

ПОГАЧА ЗА ПРИЯТЕЛКА

Нека ОТНОВО да споделя начина на приготвяне: 
Тавата е с керамично покритие и е с диаметър 32 см.
Замесвам тесто от: 
1 кг брашно, 25 г жива мая, разтворена в 500 мл хладка вода. Добавям 1 яйце и 1 белтък, а жълтъка заделям за намазване. Слагам 1 с. л. сол и толкова захар, 4 с. л. олио и 4 с. л. кисело мляко. Оформям веднага. Така тестото е по- добро за моделиране. Самото оформяне е по ваше желание и виждане. Редя я в тавата и веднага я намазвам с олио. Погачата втасва направена  до двойно увеличение на обема и. След пълното втасване я мажа с жълтъка, смесен с малко олио. Пека я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 50 минути, като след 20- тата минута на нейното запичане я покривам с хартия, за да не загори отгоре. Изваждам я, мажа я с олио  и я покривам с мека кърпа да омекне.
22 октомври 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар