Всички знаем колко е полезно
червеното цвекло, но лично аз не подозирах, че се консумират и неговите листа.
Прочетох тук и там и разбрах, че
някога нашите баби са готвили с тези листа най- различни ястия- супи, яхнии, запеканки….
Нека ви представя едно от тях
така, както го направих аз.
ПРОДУКТИ:
30 по- големи листа
от червено цвекло
30 по- големи пера от
целогодишен кромид лук
1 кофичка кисело
мляко
3 с. л. с връх брашно
сол на вкус
3 с. л. олио
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Листата се почистват
от жилките и се нарязват. Нарязват се и перцата.
Посоляват се и се
объркват с млякото и брашното.
Сместа се изсипва в
намазана с олиото по- малка тавичка, а върху нея се редят парченца масло.
Ястието изпекох във
фурната на 200 градуса в продължение на 30 минути.
Получи се една
изненадващо вкусна и приятна гозбица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар