XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕЛИДЖАНО САЛАТ- гръцки патладжанен дип

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

МЕЛИДЖАНО САЛАТ- гръцки патладжанен дип

Разядката е по идея на Ани от кулинарен блог „ Вкуснотека”.
Благодаря на жената за вкусната идея.
Малко топъл или препечен хлебец е чудесната добавка към тази вкусотийка.
Маже се така, все едно е приготвена с майонеза, ама не е. Просто мазнината е повече и създава тази илюзия.
ПРОДУКТИ:
2 средно големи патладжана
1 голяма скилидка чесън
1 каф. ч. зехтин/ олио/
1 купичка за ядки с трохи от стар хляб
1 ч. л. оцет
сол на вкус
млян черен пипер
свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В блендер се слагат:
- изпечените на фурна и обелени патладжани
- нарязаният чесън
- мазнината
- хлебните трохи
- оцета, солта, черният пипер и нарязаният магданоз

Всичко се смила много добре и се поднася към вечерната ракийка.
6 октомври 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар