XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БРОКОЛИ СЪС СИРЕНЕ, ЯЙЦА И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 12 октомври 2015 г.

БРОКОЛИ СЪС СИРЕНЕ, ЯЙЦА И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Обожавам го това ястие!
Карфиол и броколи са моите любими зеленчуци, запечени с още нещо във фурната.
С тях не мога да преям. Толкова са ми вкусни, та чак не е за вярване.
ПРОДУКТИ:
500 г пресни броколи
4 яйца
150 г сирене
150 г кашкавал
копър
4- 5 с. л. олио
сол- на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Броколите се измиват, накъсват се на розички и се слагат в солена кипяща вода за 5 минути.
Изцеждат се и се редят в намазана с олио тава.
Върху тях се ръси натрошеното сирене и се поливат с разбитите яйца.
Овкусяват се с копъра .
Тавата се слага в нагорещена на 200 градуса фурна и там броколите се пекат в продължение на около половин час.
Изваждат се, поръсват се с настъргания кашкавал и се връщат във фурната до неговото стопяване.
Получава се възхитително блюдо.

По желание можете да добавите и малко краве масло.
12. 10. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар