XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 29 ноември 2014 г.

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО с невероятен вкус по рецепта на моя съпруг.
Вкусна и лека храна за стомаха.

ПРОДУКТИ:
500 г телешко месо или малко повечко джолан/ може и ребра/
300 г моркови
300 г картофи
1 глава кромид лук
2- 3 с. л. ракия
3- 4 с. л. олио
сол
бахар на зърна
черен пипер на зърна
млян черен пипер
3 дафинови листа
свеж магданоз и целина
около 2, 5 литра вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязах месото на парчета и го сложих в тенджера под налягане.
Налях водата и посолих. Добавих пипера на зърна, бахара, дафиновия лист, алкохола и мазнината.
Варих телешкото  в продължение на 1 час  след като зашумя вентилът.
Извадих  месото, прецедих бульона и ги върнах обратно в тенджерата.
Сложих нарязаните на едри парчета зеленчуци.
Варих още 10 минути след зашумяването.
Накрая овкусих с още малко сол, млян черен пипер и нарязаните зелени подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар