Рецептата научих от моя братовчедка. Ставаше въпрос за вкусно заешко
печено. Най- напред пробвах с него и страшно ни хареса. Сега опитах и със
свинско- резултатът е същият. Изключително крехко става месото, приготвено по
този начин. И много ароматно и сочно.
ПРОДУКТИ:
1 кг свинско месо от
бут
За потапяне на месото:
5- 6 с. л. олио
червен пипер
малко сол
За поръсване:
соев сос
чесън на прах
подправка за барбекю-
каквато и да е тя
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на
порции и всяко парче се потапя в олиото, в което са разбъркани солта и червения
пипер. Слага се съвсем малко солчица, защото после се използва и соев сос.
Внимавайте да не го пресолите.
Месото се нарежда в тава / най- добре да е с
незалепващо покритие/ и се поръсва със соевия сос, чесъна и подправката за
барбекю.
Налива се вода в тавата така, че около "
1 пръст" от месото отгоре / както каза авторката на рецептата/ да остане
на сухо.
Тавата са завива с
пекарско фолио и се слага в гореща фурна на 200 градуса.
Пече се така в
продължение на 1 час и 30 минути.
След това фолиото се
отстранява, месото се полива със соса и се пече до желана коричка.
През това време
сосчето намалява и става превъзходно.
Опитайте, ще ви
хареса.
26 октомври 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар