Рецептичката прочетох от Петя
Цанкова. Исках да я опитам, защото и аз готвя постни картофи на фурна, но в
моето ястие слагам чушки и домати, а в нейното
нямаше. Беше ми интересно дали ще се промени вкусът. Да, има разлика. Определено.
По този начин направени, картофките стават по- сладникави.
Приготвят се лесно и са прекалено
вкусни.
Ще напиша начина, както аз ги
сготвих.
Променила съм само количеството
на продуктите, нищо друго.
ПРОДУКТИ:
1.5
кг картофи
1
глава кромид лук
2
маркова
сол
на вкус
1
с. л. червен пипер
1
с. л. брашно
700
мл вода
5-
6 зрънца черен пипер
1
к. л. млян черен пипер
1
голям дафинов лист
1
к. л. чубрица
5
с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В
мазнината запържих до леко омекване нарязаните на дребно лук и моркови. Посолих
ги леко.
Сложих
нарязаните картофи и ги запържих и тях за няколко минути.
Добавих
червения пипер и брашното, разбърках
добре и налях водата.
Отново
разбърках.
Овкусих
с посочените подправки. Досолих на вкус.
Изчаках
ястието да клокне и изсипах всичко в тава.
Водата
трябва да покрие картофите, за да не изсъхнат по време на печенето.
Пекох
ги на 200 градуса в продължение на 1 час.
Това
е.
По
време на самото печене правят един гъстичък сосец, който е прекрасен на вкус.
Благодаря
ти , Петя! Ти готвиш страшно вкусно!
4 . 11. 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар