XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ / по добруджански/

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 5 ноември 2014 г.

КАРТОФИ ПО СЕЛСКИ / по добруджански/



Рецептичката прочетох от Петя Цанкова. Исках да я опитам, защото и аз готвя постни картофи на фурна, но в моето ястие слагам чушки и  домати, а в нейното нямаше. Беше ми интересно дали ще се промени вкусът. Да, има разлика. Определено. По този начин направени, картофките стават по- сладникави.
Приготвят се лесно и са прекалено вкусни.
Ще напиша начина, както аз ги сготвих.
Променила съм само количеството на продуктите, нищо друго.
ПРОДУКТИ:
1.5 кг картофи
1 глава кромид лук
2 маркова
сол на вкус
1 с. л. червен пипер
1 с. л. брашно
700 мл вода
5- 6 зрънца черен пипер
1 к. л. млян черен пипер
1 голям дафинов лист
1 к. л. чубрица
5 с. л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В мазнината запържих до леко омекване нарязаните на дребно лук и моркови. Посолих ги леко.
Сложих нарязаните картофи и ги запържих и тях за няколко минути.
Добавих червения пипер и  брашното, разбърках добре и налях водата.
Отново разбърках.
Овкусих с посочените подправки. Досолих на вкус.
Изчаках ястието да клокне и изсипах всичко в тава.
Водата трябва да покрие картофите, за да не изсъхнат по време на печенето.
Пекох ги на 200 градуса в продължение на 1 час.
Това е.
По време на самото печене правят един гъстичък сосец, който е прекрасен на вкус.
Благодаря ти , Петя! Ти готвиш страшно вкусно!

4 . 11. 2014 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар