Изключително вкусно ястие, подходящо
за есенния сезон.
Да се възползваме от него, докато
все още има патладжан на пазара.
ПРОДУКТИ:
1 кг патладжан / в
случая бял/
150- 200 г сирене
100 г майонеза
200 г кашкавал
свеж босилек
2 средно големи
домата
4 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжанът се реже
на филийки и се потапя в солена вода за около 1 час, за да му се премахне горчивината.
Изцежда се и се подсушава.
Взема се тава с
диаметър 24- 26 см и се намазва с 2 с. л. олио.
Редят се едно до
друго патладжанените кръгчета. Намазват
се с част от майонезата и върху тях се натрошава малко сирене. Ръси се нарязан
босилек.
Прави се втори ред от патладжана , отново се
маже с майонеза и се ръси със сирене и босилек.
Ако имате материал за
трети ред- направете същото.
Най- отгоре се
нареждат доматените кръгчета. Отново се поръсва от подправката. Полива се с
останалите две лъжици мазнина.
Ястието се пече на
200 градуса до готовност.
Изважда се и върху него се настъргва
кашкавалът.
Връща се във фурната
и се доизпича се до неговото разтопяване.
Консумира се охладено
и просто се топи в устата.
м. октомври 2014 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар