По рецепта от групата " Нашите вкусотийки".
Всеки път я променям според
наличните продукти и всеки път хлябът става става прекрасен.
Има само един недостатък и той е,
че бухва прекалено много и опира до стъклото на пекарната / ако е на по- дълга програма/ , но пък коричкта му е
толкова хрупкава, крехка и пръхка, че се топи в устата, когато е топла.
Средата му наистина е точно като
памук и не напразно носи това име.
ПРОДУКТИ:
500 г бяло брашно
20 г жива мая
- 130 мл прясно мляко +
толкова хладка вода
- 130 мл разбито кисело мляко+ толкова хладка вода
- 260 мл хладка вода без мляко
- 130 мл разбито кисело мляко+ толкова хладка вода
- 260 мл хладка вода без мляко
100 мл олио
2 с. л. захар
1 с. л. сол
ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ПРИ СЛАГАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ:
- Водата с разтворената в нея мая
- Млякото- ако има такова
- Олиото
- Брашното
- Захарта и солта
Пека
го на програма с продължителност 3 часа или 2 ч и 10 минути.
При
по- малко времетраене става малко по- сбит, но също е много вкусен. И на конци. Даже не опира в стъклото.
При програма 3 часа е по- памучен, но опира в стъклото и има един участък от горната кора, който не се изпича добре
В такъв случай включвам на програма с продължителност 2ч 10 мин.
При програма 3 часа е по- памучен, но опира в стъклото и има един участък от горната кора, който не се изпича добре
В такъв случай включвам на програма с продължителност 2ч 10 мин.
2 ноември 2014 г
Здравейте,
ОтговорИзтриване- 130 мл прясно мляко + толкова хладка вода
- 130 мл разбито кисело мляко+ толкова хладка вода
- 260 мл хладка вода без мляко
Само едно от 3-те ли?
Здравейте! Да, само единият вариант от посочените три. Успех в приготвянето на памучния хлебец! :)
ОтговорИзтриване