XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РЕДЕНО ЯСТИЕ ИЛИ " РАТАТУЙ С КАЙМА"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 4 ноември 2014 г.

РЕДЕНО ЯСТИЕ ИЛИ " РАТАТУЙ С КАЙМА"


Приготвям го редовно, защото става бързо и ароматите в него се смесват прекрасно.

Не ми стана особено ясно ястието Рататуй само постно ли е или не.

Срещала съм го и в този вариант , на нас ни харесва и така го правя. Препоръчително е да го опитате, ако все още не сте.

Ще дам рецептата, която съм  направила по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
1 кг хубава кайма + 1 яйце,1 глава кромид лук, сол на вкус, млян черен пипер, мъничко кимион и сухи подправки на вкус
2 средно големи патладжана/ предварително изкиснати в солена вода/
1 тиквичка
3- 4 средно големи картофа
1 свежа чушка- цветът и е без значение
сол
5 с. л. олио
черен пипер
клонки суха любима подправка или пък стрити - чубрица, риган, мащерка и т. н.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с посочените продукти като за кюфтета. Оформят се на топки.
Зеленчуците се нарязват на филийки.
Всичко се реди така, както се вижда на снимката в намазнена с 2 с. л. олио тава.
Соли се на вкус. Отгоре са полива с останалите 3 с. л. олио. Поръсва се с подправките.
Ястието се пече на 180 градуса под пекарско фолио за около 1 час, а след това се отвива и се допича до желана коричка.
Консумира се топличко.
Ще останете доволни, вярвам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар