Приготвям го редовно, защото става бързо и ароматите в него се смесват
прекрасно.
Не ми стана особено ясно ястието Рататуй само постно ли е или не.
Срещала съм го и в този вариант , на нас ни харесва и така го правя.
Препоръчително е да го опитате, ако все още не сте.
Ще дам рецептата, която съм направила по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
1 кг хубава кайма + 1
яйце,1 глава кромид лук, сол на вкус, млян черен пипер, мъничко кимион и сухи подправки
на вкус
2 средно големи
патладжана/ предварително изкиснати в солена вода/
1 тиквичка
3- 4 средно големи
картофа
1 свежа чушка- цветът
и е без значение
сол
5 с. л. олио
черен пипер
черен пипер
клонки суха любима
подправка или пък стрити - чубрица, риган, мащерка и т. н.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва с
посочените продукти като за кюфтета. Оформят се на топки.
Зеленчуците се
нарязват на филийки.
Всичко се реди така,
както се вижда на снимката в намазнена с 2 с. л. олио тава.
Соли се на вкус.
Отгоре са полива с останалите 3 с. л. олио. Поръсва се с подправките.
Ястието се пече на
180 градуса под пекарско фолио за около 1 час, а след това се отвива и се
допича до желана коричка.
Консумира се
топличко.
Ще останете доволни,
вярвам.
Няма коментари:
Публикуване на коментар