Стават бързо и са прекрасни за
бяло винце.
Не са сухи, а доста сочни от алкохола, който
наливам в тях при самото им приготвяне.
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки дробчета
500 пресни гъби/ в случая
печурки/
2 глави кромид лук
5 скилидки чесън
1 непълна ч. ч. вино
/ цветът е без значение/
чубрица
риган или мащерка
черен пипер
сол на вкус
4- 5 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се
попарват с вряла вода за около 5 минути, за да се стегнат малко.
Изцеждат се добре.
Слагат се в тава
заедно с обелените и нарязани на едро печурки.
Лукът също е нарязан
на едри парчета.
Наливат се виното и
олиото.
Соли се на вкус и се
овкусява с посочените подправки.
Всичко това се
разбърква добре и се слага да се пече в гореща фурна на 200 градуса до
готовност.
Това е цялата
философия.
Останалото е самата консумация и успешното
прегълтане с беличко винце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар