Прехласвам се по ориза без значение от сезона, в който сме.
Харесва ми във всякакви варианти, а напълнен в чушчици- няма равен на
себе си. Това е моето мнение, разбира се.
Ако пък има и резенчета домат отгоре, елате да видите какво се случва като
сложа чинията на масата :)
ПРОДУКТИ за 8 средно големи чушки:
8 чушки
1 ч. ч. ориз
2 + 1 ч.
ч. вода
1 средно голяма глава
кромид лук
сол на вкус
чубрица, джоджен,
копър
1 ч. л. червен пипер
малко черен пипер
4- 5 с. л. олио
брашно- за потапяне
на напълнените чушки
домати- за гарниране
преди печене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържвам нарязания
лук в мазнината и солта.
Добавям ориза и
продължавам пърженето докато той стане прозрачен.
Слагам червения пипер, разбърквам добре и
веднага наливам 2 ч. ч. вода.
Варя докато напълно се поеме течността.
Овкусявам с
подправките и оставям плънката малко да се охлади и се стегне.
Почиствам чушките от
семето и им правя лек разрез при върха, за да не се спукат те по време на
печенето.
Пълня ги с готовата плънка.
Редя ги в намазана с
олио тава, но предварително съм потопила
отвора им в брашно.
Върху тях нареждам
доматени филийки или домати от консерва.
Поръсвам ги с малко мазнина.
Около тях наливам
третата чаша вода и пека ястието до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар