XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ОРИЗ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 8 юли 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С ОРИЗ НА ФУРНА



Прехласвам се по ориза без значение от сезона, в който сме.
Харесва ми във всякакви варианти, а напълнен в чушчици- няма равен на себе си. Това е моето  мнение, разбира се. Ако пък има и резенчета домат отгоре, елате да видите какво се случва като сложа чинията на масата :)

ПРОДУКТИ за 8 средно големи чушки:
8 чушки
1 ч. ч. ориз
2  + 1  ч. ч. вода
1 средно голяма глава кромид лук
сол на вкус
чубрица, джоджен, копър
1 ч. л. червен пипер
малко черен пипер
4- 5 с. л. олио
брашно- за потапяне на напълнените чушки
домати- за гарниране преди печене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържвам нарязания лук в мазнината и солта.
Добавям ориза и продължавам пърженето докато той стане прозрачен.
 Слагам червения пипер, разбърквам добре и веднага наливам 2 ч. ч. вода.
 Варя докато напълно се поеме течността.
Овкусявам с подправките и оставям плънката малко да се охлади и се стегне.
Почиствам чушките от семето и им правя лек разрез при върха, за да не се спукат те по време на печенето.
Пълня ги с готовата плънка.
Редя ги в намазана с олио тава, но предварително съм  потопила отвора им в брашно.
Върху тях нареждам доматени филийки или домати от консерва.
                                                       Поръсвам ги с малко мазнина.


Около тях наливам третата чаша вода и пека ястието до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар